20071013

Om "Å søke informasjon"

Denne modulen tilhører emne 1: Skolebiblioteket i skolens læringsmiljø i SK 100.
"Å søke informasjon" består av to temaer:

  • Internett som skolebibliotekarens verktøy
  • Informasjonskompetanse - skolebibliotekets rolle og utfordring i elevens utforskende arbeid
"Å søke informasjon" er laget som en blogg (http://skolebibliotekmodul7.blogspot.com/). Kom gjerne med innspill, respons eller spørsmål ved å legge inn en kommentar i bloggen, eller ta kontakt med faglærer per epost: Birgitte.Kleivset@uia.no.

Som forarbeid til samlingen vår 17-19. september har jeg laget en filmforelesning om informasjonskompetanse og digital kompetanse. Sammen med deres innspill (som dere kan gi ved f eks å gjøre oppgaver - innlevering på Fronter (eller ved å sende mail til Birgitte.Kleivset@uia.no) innen 12. september -tilbakemelding i uke 38) kan filmforelesningen gi bakgrunn for videre diskusjon om internett som skolebibliotekarens verktøy og skolebiblioteket rolle og utfordring i elevens utforskende arbeid, på samlingen vår i september. Ta kontakt hvis dere har ønsker og ideer for samlingen.

Det er en bok og ett nettsted som jeg viser til i filmforelesningen, jeg gjerne vil at dere skal lese/se på til samlingen i september.

Det er viktig at alle ser filmforelesningene før samlingen 17-19. september. Forelesningene/workshopene i "Å søke informasjon" på samlingen vil bygge videre på det dere har lært av forelesningene på nett.

Ingen kommentarer: